Quote komt hier
Webvalue

FILOSOFIE

No-nonsense en eigenzinnig. Altijd op zoek naar harmoniërende contrasten in smaak en textuur. Zie daar de kookstijl van chef Jef in een notendop. Jef Schuur werkte bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide.

Lees meer

Lokale producten zijn een belangrijk onderdeel van zijn repertoire. Zoals Texels (zuig)lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren. Deze voorliefde voor wat het eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie die hij opdoet tijdens buitenlandse gastronomische reizen. Noem het local meets cosmopolitan.

De wijnen van SVH Meestergastvrouw en sommelier Nadine sluiten perfect aan op Jefs creaties. Niet voor niets worden Jef en Nadine door gasten én professionele recensenten geroemd om hun unieke, persoonlijke stijl.


MENU

Signatuurgerechten 

Lees meer

Noorzeekrab met gemarineerde tomaat en een reductie van schaaldieren en steranijs

Oosterschelde kreeft met crème van bloemkool, gerookte olijfolie, wortel en limoen

Waddenzeekokkels lamsvang, crème van peterseliewortel en gepofte knolselderij

Heilbot lardo di colonnata, crème van aubergine en gepekelde komkommer

Griet shitake, frisse bleekselderij, hazelnoot, cèpes en  gezouten citrus

Kalfszwezerik
  topinamboer, gel van rozijntjes en gefermenteerde sjalot

Texels weide rund
met gestoofde ossestaart en zwarte truffel

Texels zuiglam
de mooiste delen

A LA CARTE
Alle gerechten van de menukaart zijn als voor-tussen en hoofgerecht te bestellen

1 Gerecht € 40,-
2 Gerechten  € 60,-
3 Gerechten € 75,-
4 Gerechten € 90,-


MENU'S 
 

Local meets cosmopolitan

Vier gangen levensgenieters menu  € 75,-
Vijf gangen gastronomen menu € 85,-
Zeven gangen proeverij menu € 100,-


All IN MENU'S 
All in menu's zijn ideaal voor grotere gezelschappen.

De menu's zijn inclusief:

Ontvangst met een glas champagne
Amuse's
Menu
Wijnarrangement
Tafelwater
Koffie & friandises

*De all in menu's zijn uitsluitend mogelijk op reservering, vanaf 6 personen.

Vier gangen all-in menu  € 135,- p.p.
Vijf gangen all-in menu  € 160,- p.p.
Zeven gangen all-in menu € 190,- p.p.

Indien u allergieën, diëten, vegetarische en/of andere speciale wensen heeft vernemen wij deze graag. Binnen onze mogelijkheden houden wij hier rekening mee.


WIJN

De wijnliefhebber komt Bij Jef volop aan zijn trekken. Het restaurant beschikt over een uitgebreide wijnkaart. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd door sommelier Nadine Mögling. Zij is altijd graag op zoek naar buitencategorie wijnmakers die de optimale prijs-kwaliteit leveren.

Lees meer

Niet alleen bekende namen, maar juist ook vernieuwende, eigenzinnige wijnmakers met een voorkeur uit Europa hebben haar belangstelling. Wijnontwikkelingen volgt zij op de voet.  Of het nu gaat om wijnen van kleinschalige biologische wijnboeren of zogenoemde vins naturels waarbij tijdens het maken van de wijn zo min mogelijk wordt ingegrepen in natuurlijke processen.

De nauwe samenwerking met haar partner Jef in de keuken staat garant voor perfect matchende wijnen bij elk gerecht. Nadine werd dan ook als eerste vrouwelijke sommelier in Nederland, in 2011 door GaultMillau uitgeroepen als Beste Wijn/Spijs Specialist van het jaar.

Reserveren