Quote komt hier
Webvalue

FILOSOFIE

No-nonsense en eigenzinnig. Altijd op zoek naar harmoniërende contrasten in smaak en textuur. Zie daar de kookstijl van chef Jef in een notendop. Jef Schuur werkte bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide.

Lees meer

Lokale producten zijn een belangrijk onderdeel van zijn repertoire. Zoals Texels (zuig)lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren. Deze voorliefde voor wat het eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie die hij opdoet tijdens buitenlandse gastronomische reizen. Noem het local meets cosmopolitan.

De wijnen van SVH Meestergastvrouw en sommelier Nadine sluiten perfect aan op Jefs creaties.
Niet voor niets worden Jef en Nadine door gasten én professionele recensenten geroemd om hun unieke, persoonlijke stijl.


WIJN

De wijnliefhebber komt Bij Jef volop aan zijn trekken. Het restaurant beschikt over een uitgebreide wijnkaart. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd door sommelier Nadine Mögling. Zij is altijd graag op zoek naar buitencategorie wijnmakers die de optimale prijs-kwaliteit leveren.

Niet alleen bekende namen, maar juist ook vernieuwende, eigenzinnige wijnmakers met een voorkeur uit Europa hebben haar belangstelling. Wijnontwikkelingen volgt zij op de voet.  Of het nu gaat om wijnen van kleinschalige biologische wijnboeren of zogenoemde vins naturels waarbij tijdens het maken van de wijn zo min mogelijk wordt ingegrepen in natuurlijke processen.

De nauwe samenwerking met haar partner Jef in de keuken staat garant voor perfect matchende wijnen bij elk gerecht. Nadine werd dan ook als eerste vrouwelijke sommelier in Nederland, in 2011 door GaultMillau uitgeroepen als Beste Wijn/Spijs Specialist van het jaar.

Lees meer

MENU

LOCAL MEETS COSMOPOLITAN € 111,-

Lees meer
NOORDZEE KRAB
Peultjes, wortel en kaffir
"PALING IN HET GROEN"
Kruidensla en bouillon van koolrabi
KABELJAUW
Bloemkool en zilte plantjes van het Wad
LANGOUSTINE
Mousseline van langoustine met reductie van sinaasappel en gember
DE MOOISTE DELEN VAN HET TEXELS ZUIG LAM
Lamsrug met kruidenslaatje courgette, meiknol en tonkabonen
PROCUREUR
Crème van aardappel, krachtige eigen jus en perle imperial kaviaar
ASSORTIMENT KAZEN VAN HET EILAND EN NOORD NEDERLAND
en/ of
PERZIK
Walnoot, karnemelk en verveine

 

KLASSIEKERS VAN JEF € 90,-

ZEEBAARS
Bouillon gerijpte serrano ham en kaviaar van chorizo kruiden
WADDENZEE KOKKELS
Vang van het Texels lam, zoet zure prei en sap van gepofte knolselderij
WADDENZEEGARNALEN
Oester "Texelse rustiek" en frisse augurk
TEXELS RUND
ASSORTIMENT KAZEN VAN HET EILAND EN NOORD NEDERLAND
en/of
AARDBEIEN
Mascarpone, vanille en granité van komkommer en appel

Indien u allergieën, diëten, vegetarische en/of andere speciale wensen heeft vernemen wij deze graag.
Binnen onze mogelijkheden houden wij hier rekening mee.

À LA CARTE

Alle gerechten van de menu's zijn als voor- tussen en hoofdgerecht te bestellen.

1 Gerecht € 55,-
2 Gerechten  € 75,-
3 Gerechten € 95,-
4 Gerechten € 115,-


All IN MENU'S 
All in menu's zijn ideaal voor grotere gezelschappen.

De menu's zijn inclusief:

Ontvangst met een glas champagne
Amuse's
Menu
Wijnarrangement
Tafelwater
Koffie & friandises

*De all in menu's zijn uitsluitend mogelijk op reservering, vanaf 6 personen.

Vijf gangen all-in menu  € 185,- p.p.
Zeven gangen all-in menu € 225,- p.p.

 


Wij maken gebruik van cookies

Wij plaatsen cookies om uw ervaring op de website te verbeteren. De cookies die vereist zijn om de website te gebruiken zijn wettelijk toegestaan. Voor de andere cookies kunt u hieronder toestemming geven.

meer informatie